 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        na ciasto:
- 1 margaryna Palma z Kruszwicy
- 1 szklanka cukru
- 5 całych  jajek
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka
- 5 jabłek dużych
na krem:
- ½ litra mleka
- 1 masło
- 1 budyń waniliowy słodzony
- 6 łyżek cukru
- 50 ml rumu
do dekoracji:
- 2 czekolady gorzkie
- 2 łyżki oleju lub margaryny 
- 2 opakowania czekoladek  „kocie języczki”