Ciasto czekoladowe najlepsze – mokre, puszyste, łatwe!

Ciasto czekoladowe najlepsze – mokre, puszyste, łatwe!
  • SKŁADNIKI:
  • * margaryna - 125 g
  • * mleko - 250 ml
  • * mąka pszenna - 1 szklanka
  • * cukier - 1 szklanka
  • * jajko - 1 szt
  • * soda - 1 łyżeczka
  • * cynamon - 1 łyżeczka
  • * kakao - 2 łyżki
  • * dżem z owoców leśnych ( nie może być jasny ) - 4 łyżki

 

Walę prosto z mostu : TO NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE JAKIE DO TEJ PORY JADŁAM!

Tak! Niby takie nic … bo idzie tylko kilka składników , prostych , najzwyklejszych , dostępnych w każdym domu , nic wykwintnego i nic drogiego – a ciasto smakuje naprawdę obłędnie!

Jest niesamowicie ” mokre ” , a zarazem tak puszyste , że ciężko utrzymać w dłoni.

Intensywny , wyrazisty smak i niesamowity zapach.

Wielbiciele murzynków i wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych na pewno będą zachwyceni!

A co ważne ? Cała foremka kosztuje tylko 8 złotych! ( +/-)

 Zdjęcie - Ciasto czekoladowe najlepsze – mokre , puszyste , łatwe! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Margarynę roztapiamy , studzimy.

Do miski wsypujemy przesianą mąkę.

Dodajemy cukier ,  sodę , cynamon , kakao.

Wlewamy mleko , dodajemy jajko i dżem.

Wlewamy roztopioną margarynę i wszystko razem dokładnie! mieszamy ( absolutnie nie trzeba tu używać miksera ).

Przekładamy do natłuszczonej formy keksowej.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 40 minut.

Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Zdjęcie - Ciasto czekoladowe najlepsze – mokre , puszyste , łatwe! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów