Ciasto czekoladowe najlepsze – mokre, puszyste, łatwe!
- SKŁADNIKI:
- * margaryna - 125 g
- * mleko - 250 ml
- * mąka pszenna - 1 szklanka
- * cukier - 1 szklanka
- * jajko - 1 szt
- * soda - 1 łyżeczka
- * cynamon - 1 łyżeczka
- * kakao - 2 łyżki
- * dżem z owoców leśnych ( nie może być jasny ) - 4 łyżki
Walę prosto z mostu : TO NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE JAKIE DO TEJ PORY JADŁAM!
Tak! Niby takie nic … bo idzie tylko kilka składników , prostych , najzwyklejszych , dostępnych w każdym domu , nic wykwintnego i nic drogiego – a ciasto smakuje naprawdę obłędnie!
Jest niesamowicie ” mokre ” , a zarazem tak puszyste , że ciężko utrzymać w dłoni.
Intensywny , wyrazisty smak i niesamowity zapach.
Wielbiciele murzynków i wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych na pewno będą zachwyceni!
A co ważne ? Cała foremka kosztuje tylko 8 złotych! ( +/-)
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Margarynę roztapiamy , studzimy.
Do miski wsypujemy przesianą mąkę.
Dodajemy cukier , sodę , cynamon , kakao.
Wlewamy mleko , dodajemy jajko i dżem.
Wlewamy roztopioną margarynę i wszystko razem dokładnie! mieszamy ( absolutnie nie trzeba tu używać miksera ).
Przekładamy do natłuszczonej formy keksowej.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 40 minut.
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!