Ciastka z masła orzechowego nie tylko dla "ketolubnych"
Ciastka wg mnie jak na wypiek keto są wyjątkowo smaczne. Oczywiście kto nie poddaje obróbce termicznej wszelkiego rodzaju orzechów i pestek nie korzysta z przepisu.
PRZEPIS:
100 g masła
100 gmasła orzechowego(robię sama)
4 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki erytrolu
1 jajo (użyłam małe taki rozm.M)
2 krople esencji migdałowej
Szczypta soli
Wszystkie składniki zmiksuj razem,ja wrzuciłam do TM .
Jak masa się połączy to łyżeczką nabieraj porcje i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzuszkiem łyżeczki lekko rozpłaszcz ciasto .
Ciastka pod wpływem ciepła nie zmieniają kształtu i nie rozpływają się
Wstaw do nagrzanego piekarnika 170° i piecz ok 15min aż będą ładne i rumiane
Ciastka gorące są miękkie ale nie zapadają się pod palcem są jak sprężynka.
Po wystudzeniu można ozdobić czekoladą
1 czekoladę rozpuść z 1 łyżeczką oleju kokosowego
*Erytrol można zamienić innym słodzidłem lub pominąć jeśli nie używasz.
Smacznego
PRZEPIS:
100 g masła
100 gmasła orzechowego(robię sama)
4 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki erytrolu
1 jajo (użyłam małe taki rozm.M)
2 krople esencji migdałowej
Szczypta soli
Wszystkie składniki zmiksuj razem,ja wrzuciłam do TM .
Jak masa się połączy to łyżeczką nabieraj porcje i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzuszkiem łyżeczki lekko rozpłaszcz ciasto .
Ciastka pod wpływem ciepła nie zmieniają kształtu i nie rozpływają się
Wstaw do nagrzanego piekarnika 170° i piecz ok 15min aż będą ładne i rumiane
Ciastka gorące są miękkie ale nie zapadają się pod palcem są jak sprężynka.
Po wystudzeniu można ozdobić czekoladą
1 czekoladę rozpuść z 1 łyżeczką oleju kokosowego
*Erytrol można zamienić innym słodzidłem lub pominąć jeśli nie używasz.
Smacznego