Ciastka z mąki kokosowej. Bezglutenowe.


Zdjęcie - CIASTKA Z MĄKI KOKOSOWEJ. BEZGLUTENOWE. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Postanowiłam na jakiś czas przejść na dietę bezglutenową. Nie wiem czy dam radę. Na razie mam w planach dwa tygodnie bez chleba, makaronów i innych smakołyków. Słyszałam od wielu osób o korzystnym działaniu diety bezglutenowej na organizm, o lepszym samopoczuciu i baraku zmęczenia, które ostatnio daje mi się we znaki. Na pocieszenie upiekłam sobie chociaż ciasteczka do kawy. Bazowałam na przepisie znalezionym tu.
Trzymajcie kciuki za moją silną wolę.

Składniki:

70g mąki kokosowej
30g mąki ryżowej
70g masła
20g oleju
30g syropu z agawy


Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i szybko zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce około pół godziny. Następnie z ciasta odrywamy niewielkie kawałki, toczymy kulki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180C przez około 10 minut.

Zdjęcie - CIASTKA Z MĄKI KOKOSOWEJ. BEZGLUTENOWE. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy