Ciasteczkowe brownie z masłem orzechowym
Ajj, dobrze wiecie, że jestem ogromną wielbicielką brownie.
Darzę to ciacho równie wielką miłością, co serniki!
Dziś przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne brownie z masłem orzechowym.
Ale nie tylko!
By dodać mu jeszcze więcej słodyczy ( a co ! ) ułożyłam na wierzchu kawałki czekolady i chrupiące, kruche ciasteczka.
Zapieczona całość nie tylko smakuje, ale i wygląda fenomenalnie!
Spróbujcie!
Gorąco polecam!
Takie brownie z całą pewnością zrobi furorę!
SKŁADNIKI:
( 20 x 24 )
* czekolada gorzka – 200 g
* czekolada deserowa – 100 g
* masło min.82% – 200 g
* cukier – 200 g
* jajko – 3 szt
* mąka pszenna – `140 g
* masło orzechowe – 100 g ( + szczypta soli )
* czekolada mleczna – 100 g
* kruche ciasteczka, herbatniki – 100 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na kąpieli wodnej roztapiamy masło, dodajemy gorzką czekoladę, odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy masę czekoladową, mieszamy rózgą.
Dodajemy mąkę i pokrojoną w kosteczkę czekoladę deserową, mieszamy.
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem.
Z masła orzechowego z dodatkiem soli tworzymy kleksy w różnych odstępach.
Układamy połamane kawałki mlecznej czekolady oraz ciasteczek.
Pieczemy ok. 35 minut w 170C.
Smacznego!