Ciasteczka delikatnie cynamonowe

Te chrupiące i jednocześnie delikatne w smaku ciasteczka świetnie smakują podane ze szklanką ciepłego mleka lub kubkiem gorącej kawy, a dodatek cynamonu sprawia, że nabierają delikatnie korzennego smaku i aromatu. Ich wielką zaletą jest prostota wykonania oraz składniki, które z pewnością znajdziecie w swoich domach.

Zdjęcie - Ciasteczka delikatnie cynamonowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
(na ok 20 szt)

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 60 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli


Przygotowanie:

Na stolnicę lub do miski przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dadaj pokrojone masło i całość dokładnie posiekaj nożem. Następnie dodaj cukier, sól i cynamon. Na koniec wbij jajko i zagnieć jednolite ciasto.

Rękami urywaj kawałki ciasta i formuj w małe placuszki. Gotowe przełóż na blachę i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 190C przez ok 20 min. Gotowe ciasteczka można udekorować polewą czekoladową ale w wersji podstawowej są równie smaczne! :)

Zdjęcie - Ciasteczka delikatnie cynamonowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Czekoladowe babeczki z powidłami korzennymi
2

Czekoladowe babeczki z powidła…

figmara figmara
figowe smaki

Gofry na maślance
4

Gofry na maślance

Beti Beti
kruche babeczki

Babeczki pełnoziarniste z otrębami

Babeczki pełnoziarniste z otrę…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Orzeszki

Orzeszki

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Ciasteczka Linzer

Ciasteczka Linzer

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Muffinki z kremem Oreo
2

Muffinki z kremem Oreo

mapik27 mapik27
Świat Ciasta