Ciasteczka bananowe z musli i daktylami


Zdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ciasteczka musli z dodatkiem banana , serka mascarpone , daktyli i otrębów pszennych , to moja kolejna propozycja na zdrowe i pyszne słodkie co nie co. Doskonałe na śniadanie, idealne na podwieczorek, bez cukru i tłuszczu, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i delikatne w środku. Pyszniutkie i niezwykle proste do przygotowania.
Zdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 100 g serka mascarpone
  • 80 g musli /owocowe/
  • 20 g otrębów pszennych
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 dojrzały banan
  • sok z ½ cytryny
  • 5 daktyli bez pestek
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

 

Wykonanie:

Zdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

-Mąkę, otręby i musli umieścić w misce, dodać szczyptę soli i sodę, wymieszać. -Banana rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny, serek mascarpone i miód, wymieszać. -Masę bananową połączyć z sypkimi składnikami, dodać drobniutko posiekane daktyle. -Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. -Łyżką formować niewielkie kupki ciasta, które należy lekko spłaszczyć nadając masie okrągły kształt.
-Ciasteczka piec 25-30 minut w temp.180 st.C Zdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasteczka bananowe z musli i daktylami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy