Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami

Zdjęcie - Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 70
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 50minuty

Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę chlebka bananowego. Tym razem mocno czekoladowa wersja z dodatkiem orzechów włoskich. Ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, niemalże także proste jak Murzynek lub muffinki, a jego smak zachwyca gdyż jest pulchne, wilgotne, po prostu pyszne. Bardzo polecam.

Składniki Instrukcje

Masło, cukier, czekoladę oraz mleko rozpuścić w garnku. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Wszystkie suche składniki przesiać do miski. Do schłodzonej masy czekoladowej dodać jajka, wymieszać, następnie dodać suche składniki i ponownie wymieszać. Dodać rozgniecione,  bardzo dojrzałe banany oraz drobno posiekane orzechy (część można odłożyć do dekoracji). Wymieszać raz jeszcze. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem foremki keksowej o wymiarach 14 x 37 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, ok. 50 min. Po wystudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą i posypać siekanymi orzechami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy