Carpaccio z buraków z kozim serem

Buraki zazwyczaj lądują w barszczu, a tym razem elegancko prezentują się na talerzu. W towarzystwie pikantnej rukoli i wyrazistego koziego sera. Piękna sałatka lub jak kto woli elegancka przystawka. Modne czy niemodne – nieważne – to jest naprawdę pyszne i bardzo zdrowe. Niech buraki zagoszczą na stałe na naszych stołach. Będą idealnie pasowały po wigilijnym barszczu.

Zdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Carpaccio z buraków z kozim serem składniki:
  • 2 buraki
  • 80g koziego sera
  • garść rukoli
  • 2 łyżki sosu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewam do 200oC.

Buraki owijam folią aluminiowa i piekę przez 60 minut.

Ostudzone buraki obieram i kroję cieniutko w plasterki (ostrym nożem, mandoliną).

Układam na talerzu, układam rukolę, posypuję kruszonym serem kozim, doprawiam solą i pieprzem, polewam sosem balsamicznym wymieszanym z oliwą.

Zdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Carpaccio z buraków z kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy