Brownies z pijanymi porzeczkami

Brownies z pijanymi porzeczkami

                          Brownies z pijanymi porzeczkami? ;) Tak, z pijanymi. Porzeczki intensywnie nasączone alkoholem to pozostałość z nalewki, o której zapewne niedługo na blogu. Połączenie tych owoców z mocno czekoladowym ciastem to wspaniała sprawa, bo całość smakuje wyśmienicie. Bardzo czekoladowo i naprawdę bardzo alkoholowo. Polecam:). Brownies powstało na podstawie tego przepisu. 

Zdjęcie - Brownies z pijanymi porzeczkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Brownies z pijanymi porzeczkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

Składniki:

*150g masła w kawałkach

*200g ciemnej czekolady, w kawałkach

*220g drobnego cukru (1 szklanka)

*2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 

*3 jajka

*150g mąki

*1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


*200g czerwonych porzeczek (pozostałych z nalewki)



Wykonanie:

Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Natłuścić kwadratową foremkę o bokach 19cm (ja piekłam w keksówce), wyłożyć papierem do pieczenia.

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z cukrem i ekstraktem z wanilii. Dodać roztrzepane jajka, mąkę, proszek do pieczenia, porzeczki. Wymieszać. Masę wyłożyć do przygotowanej foremki i piec około 35 minut. 
Ostudzić i pokroić.

Smacznego :) 

Zdjęcie - Brownies z pijanymi porzeczkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Brownies z pijanymi porzeczkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów