Brownie z masłem orzechowym i chrupiącymi orzechami

Brownie z masłem orzechowym i chrupiącymi orzechami

Tak – jest to najlepsze na świecie brownie!

Przepis miałam opublikować dopiero za tydzień, ale szumu jaki zrobiliście wokół niego na moim facebooku nie mogłam pozostawić obojętnie!

Spięłam poślady i oto jest – najlepsze brownie na świecie!

Idealnie wilgotne, mocno czekoladowe … perfekcyjne!

Dodatek prawdziwego masła orzechowego i chrupiących orzeszków sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę!

Koniecznie spróbujcie!

Zdjęcie - BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM I CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( blacha 20 x20 – wyjdzie niższe

blacha keksówka 10 x 20 wyjdzie wyższe

tortownica 22 cm )

* miękkie masło – 185 g
* gorzka czekolada – 185 g
* duże jajka – 2 szt
* cukier puder – ok. 270 g
* kakao – 40 g
* mąka pszenna – 85 g
* mleczna czekolada posiekana – 100 g

DODATKOWO:

*prawdziwe masło orzechowe + ulubione prażone orzechy

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Gorzką czekoladę umieszczamy w miseczce, dodajemy masło, roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.

Jajka ( 2 duże lub 3 mniejsze ) ubijamy z cukrem na puch, wlewamy roztopioną czekoladę z masłem, mieszamy.

Dodajemy przesianą mąkę i kakao, ponownie mieszamy i dorzucamy posiekaną czekoladę.

Całość wylewamy do foremki wyłożonej papierem, pieczemy ok. 25-30 minut / 180C, studzimy.

*Uwaga!  Jeśli chcemy by konsystencja była bardziej płynna – czas krótki , jeśli bardziej zbita – czas dłuższy )

Całość smarujemy masłem orzechowym i obficie posypujemy prażonymi ulubionymi orzeszkami.

Smacznego!

Zdjęcie - BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM I CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów