Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami
Dar pieczenia ciasta oprócz zadowolenia i osłodzenia życia najbliższy pomaga mi w rozwiązywaniu problemów zawodowych. Bo mam wśród swojego otoczenia Osoby, na które mogę zawsze liczyć i które za tą pomoc nic w zamian nie chcą.
Jednak ja nie lubię tylko "brać" i korzystać, lubię też dawać i najbardziej właśnie to, co umiem i mam ochotę przygotować.
Padło na brownie, bo jest pyszne, bo na pewno zasmakuje, bo na pewno sprawi, że Obdarowany poczuje się wyjątkowo!
Składniki:
- 100 g masła
- 150 g deserowej czekolady
- 3 jajka
- 100 g cukru pudru
- 50 g mąki
- 50 g mielonych migdałów
- kilka rafaello
- kilka truskawek
Przygotowanie:
- masło i połamaną czekoladę umieścić w rondelku i rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić
- jajka ubić z cukrem na puszystą masę
- dodać rozpuszone masło z czekoladą cały czas miksując
- pomału dodawać mąkę i migdały, dokładnie ze sobą połączyć
- wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
- poukładać truskawki i rafaello delikatnie wcisnąć w ciasto
- wsatwić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec około 35-40 minut - do suchego patyczka
Smacznego ;)