Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami

Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami

Dar pieczenia ciasta oprócz zadowolenia i osłodzenia życia najbliższy pomaga mi w rozwiązywaniu problemów zawodowych. Bo mam wśród swojego otoczenia Osoby, na które mogę zawsze liczyć i które za tą pomoc nic w zamian nie chcą.
Jednak ja nie lubię tylko "brać" i korzystać, lubię też dawać i najbardziej właśnie to, co umiem i mam ochotę przygotować.
Padło na brownie, bo jest pyszne, bo na pewno zasmakuje, bo na pewno sprawi, że Obdarowany poczuje się wyjątkowo!

Zdjęcie - Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:

  • 100 g masła
  • 150 g deserowej czekolady
  • 3 jajka
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mąki
  • 50 g mielonych migdałów
  • kilka rafaello
  • kilka truskawek


Przygotowanie:

  • masło i połamaną czekoladę umieścić w rondelku i rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić
  • jajka ubić z cukrem na puszystą masę
  • dodać rozpuszone masło z czekoladą cały czas miksując
  • pomału dodawać mąkę i migdały, dokładnie ze sobą połączyć
  • wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  • poukładać truskawki i rafaello delikatnie wcisnąć w ciasto
  • wsatwić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec około 35-40 minut - do suchego patyczka


Zdjęcie - Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego ;)

Kategorie przepisów