Borówkowa jaglanka na zimno
Tegoroczna wiosna jest wyjątkowo kapryśna.
Cały tydzień leje deszcz, pada śnieg (sic!) i jest zimno, po czym nagle z dnia na dzień słupek rtęci na moim termometrze pokazuje letnią temperaturę. Taka pogodowa huśtawka trwa już drugi miesiąc.Naszym organizmom wcale nie jest łatwo odnaleźć się w takiej rzeczywistości.
Warto im pomóc przemycając w posiłkach jak najwięcej witamin i energetyzujących kolorów.
Dzisiaj przybywam z pysznym desero-koktajlem.
Świetnie się sprawdzi jako lekkie śniadanie lub zdrowy deser :-)
Borówkowa jaglanka na zimno
/ składniki na 2 większe lub 4 mniejsze porcje/
- 1/2 l mleka migdałowego lub kokosowego
- 3 garście borówek (można też użyć mrożonych jagód)
- 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
- 5 łyżek płatków jaglanych
Mleko miksuję z owocami, syropem oraz płatkami.
Przelewam do miseczek, dekoruję świeżymi borówkami i posypuję odrobiną płatków jaglanych.
Smacznego! :-)
Śledź mój profil na Facebooku i Instagramie!
______________________________♥____________________________