Błyskawiczna fasolka po bretońsku
![Błyskawiczna fasolka po bretońsku](/obrazek/duze/blyskawiczna-fasolka-po-bretonsku-375822.jpeg)
![Zdjęcie: Błyskawiczna fasolka po bretońsku Zdjęcie - Błyskawiczna fasolka po bretońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/375824.jpeg)
![Zdjęcie: Błyskawiczna fasolka po bretońsku Zdjęcie - Błyskawiczna fasolka po bretońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/375823.jpeg)
Błyskawiczna fasolka po bretońsku
Witajcie ponownie. Ostatnio tak się złożyło, że mało tu zaglądałam, ale tym razem mam planuję już wrócić na dobre. Na rozgrzewkę krótki, szybki i bardzo prosty przepis. :)
Składniki dla 4 osób: 150 g kiełbasy
1 cebula
1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżeczka suszonego lub majeranku
1 puszka (400g) pomidorów
1 szklanka przecieru pomidorowego
2 puszki białej fasoli
sól i pieprz
olej do smażenia
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Podsmażyć kiełbasę, przełożyć do miski. Na patelnię wrzucić cebulę, oprószyć solą, zeszklić. Do cebuli dodać tymianek i majeranek. Zwiększyć moc/ ogień i podsmażać chwilę. Następnie dodać podsmażoną kiełbasę, pomidory i przecier pomidorowy. Gotować przez ok. 10 minut. Dorzucić fasolę, dobrze wymieszać i gotować jeszcze 5-7 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Smacznego!
![Zdjęcie: Błyskawiczna fasolka po bretońsku Zdjęcie - Błyskawiczna fasolka po bretońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/375822.jpeg)