Błyskawiczna fasolka po bretońsku



Błyskawiczna fasolka po bretońsku
Witajcie ponownie. Ostatnio tak się złożyło, że mało tu zaglądałam, ale tym razem mam planuję już wrócić na dobre. Na rozgrzewkę krótki, szybki i bardzo prosty przepis. :)
Składniki dla 4 osób: 150 g kiełbasy
1 cebula
1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżeczka suszonego lub majeranku
1 puszka (400g) pomidorów
1 szklanka przecieru pomidorowego
2 puszki białej fasoli
sól i pieprz
olej do smażenia
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Podsmażyć kiełbasę, przełożyć do miski. Na patelnię wrzucić cebulę, oprószyć solą, zeszklić. Do cebuli dodać tymianek i majeranek. Zwiększyć moc/ ogień i podsmażać chwilę. Następnie dodać podsmażoną kiełbasę, pomidory i przecier pomidorowy. Gotować przez ok. 10 minut. Dorzucić fasolę, dobrze wymieszać i gotować jeszcze 5-7 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Smacznego!
