Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami
Coś domowego innego, dlaczego nie . Wykorzystałam placki chlebowe , ciut grubsze od tortilli do tego swojska kaszanka i dużo warzyw , smakuje wyśmienicie.
Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami
Składniki:
2 placki chlebowe lub tortilla
2 szt kaszanki
ogórek korniszon 2 szt
1/2 zielonego ogórka
1 pomidor
1 cebula czerwona
garść miksu sałaty
musztarda
Placki kładziemy na suchej gorącej patelni. Kaszankę wyciągamy z osłonki i kroimy w plasterki. Na jednej połowie placka układamy kaszankę zmniejszamy ogień i czekamy aż się podgrzeje. Ściągamy z patelni drugą polówkę smarujemy musztardą. Ogórka i pomidora kroimy w plasterki układamy na kaszance. Korniszony kroimy w słupki wraz z sałata dodajemy do placków. Zamykamy placek i podajemy na ciepło.