biała kiełbaska w piwie i miodzie
![biała kiełbaska w piwie i miodzie](/obrazek/duze/biala-kielbaska-w-piwie-i-miodzie-111506.jpeg)
Biała kiełbasa, kiedyś przeze mnie znienawidzona, zagościła na stałe w naszym jadłospisie. Żeby nie było nudno urozmaicam ja różnymi dodatkami.
Biała kiełbaska w miodzie i piwie
Kiełbasę ponakłuwać, ułożyć w garnku i zalać wrzątkiem a następnie gotować przez 10 minut. Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na oliwie do miękkości i lekkiego zrumienienia. Kiełbasę wyjąć z wody, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut aż się zrumieni. W kubku wymieszać piwo z płynnym miodem. Przełożyć kiełbasę na drugą stronę, dodać cebulę i wszystko polać piwem wymieszanym z miodem. Ponownie zapiec do zrumienia ok 15 minut. Pycha!!
Biała kiełbaska w miodzie i piwie
- 8 kawałków białej kiełbasy surowej
- 3 cebule
- 2 łyżki miodu
- pół szklanki piwa (np Warka czerwona bo nie jest gorzka)
![Zdjęcie: biała kiełbaska w piwie i miodzie Zdjęcie - biała kiełbaska w piwie i miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/111506.jpeg)