biała kiełbaska w piwie i miodzie

Biała kiełbasa, kiedyś przeze mnie znienawidzona, zagościła na stałe w naszym jadłospisie. Żeby nie było nudno urozmaicam ja różnymi dodatkami.

Biała kiełbaska w miodzie i piwie
  • 8 kawałków białej kiełbasy surowej
  • 3 cebule
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki piwa (np Warka czerwona bo nie jest gorzka)
Zdjęcie - biała kiełbaska w piwie  i miodzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKiełbasę ponakłuwać, ułożyć w garnku i zalać wrzątkiem a następnie gotować przez 10 minut. Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na oliwie do miękkości i lekkiego zrumienienia. Kiełbasę wyjąć z wody, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut aż się zrumieni. W kubku wymieszać piwo z płynnym miodem. Przełożyć kiełbasę na drugą stronę, dodać cebulę i wszystko polać piwem wymieszanym z miodem. Ponownie zapiec do zrumienia ok 15 minut. Pycha!!

Kategorie przepisów

Podobne przepisy