Biała kiełbaska i kurczak w białym winie z porami

Biała kiełbaska  i kurczak w białym winie z porami
Biała kiełbasa i kurczak w białym winie z porami
  • 6 surowych białych kiełbasek
  • 1 podwójna nieduża pierś kurczaka
  • 1 łyżka suszonych płatków słodkiej papryki
  • 1 por - biała część
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki białego wina
  • ostra papryka w proszku
  • suszony tymianek
Zdjęcie - biała kiełbaska  i kurczak w białym winie z porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiKażdą kiełbaskę przekroić na pół, kurczaka pokroić w kostkę. Rozgrzać olej i poddusić pokrojonego w krążki pora. Dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, ostrą paprykę , płatki słodkiej papryki i koncentrat. Wszystko dusić ok 5 minut. Włożyć kiełbaski i kurczaka zalać połową wina i chwilę poddusić, tak aby białko w kiełbasce i kurczaku się ścięło. Dodać tymianek i resztę wina i wstawić na 30 minut do piekarnika w temperaturze 150-170 stopni, od czasu do czasu przekręcając.

Kategorie przepisów