Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Proste i smaczne danie, które nie wymaga dużo pracy. Doskonale smakuje z kromką dobrego chleba lub z puree ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem.

Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Biała kiełbasa pieczona z cebuląPorcje

6

Kalorie

315

kcalSkładniki
  • 6 surowych białych kiełbas

  • 2 duże cebule

  • 2 łyżki majeranku

  • 2 łyżki oleju

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie
  • Naczynie żaroodporne posmarować olejem.
  • Cebulę obrać, pokroić w piórka i ułożyć w naczyniu.
  • Oprószyć solą, pieprzem i 1 łyżką majeranku, wymieszać.
  • Na cebuli ułożyć białą kiełbasę,
    posmarować 1 łyżką oleju. Całość polać 4 łyżkami wody i posypać 1 łyżką
    majeranku.
  • Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. W trakcie
    pieczenia dwukrotnie podlać kiełbasę wodą (jednorazowo 3 łyżkami).
  • Pod koniec pieczenia można włączyć górną grzałkę lub funkcję grill, żeby kiełbasa się zarumieniła.

Kategorie przepisów