Bezy, bita śmietana i maliny czyli super deser
Deser palce lizać! Jeżeli zrezygnujemy z pieczenia bez, tylko kupimy je w dobrej cukierni, taki deser przygotujemy błyskawicznie. A jest naprawdę pyszny. Tajemnica tego deseru tkwi w mrożonych malinach. Maliny powoli się rozmrażają puszczając przy tym sok, który miesza się z bitą śmietaną i bezami. Kto jadł, ten wie, że pyszne, kto nie jadł, koniecznie powinien spróbować !
Przepis podała mi kiedyś moja ulubiona Kuzynka Ewa. Od tamtej pory chętnie z niego korzystam.
składniki
ok 160 g małych bez
(400 g) 2 opakowania śmietany 36%
300 g - 400 g mrożonych malin
przygotowanie
Deser przygotować około 4 godzin przed podaniem. Śmietanę ubić. Składniki podzielić na dwie części. W szklanym naczyniu ułożyć bezy, na nich bitą śmietanę, mrożone maliny i ponownie warstwę bez, bitej śmietany, posypać wierzch resztą malin. Do czasu podania trzymać w lodówce. Smacznego!
Przepis podała mi kiedyś moja ulubiona Kuzynka Ewa. Od tamtej pory chętnie z niego korzystam.
składniki
ok 160 g małych bez
(400 g) 2 opakowania śmietany 36%
300 g - 400 g mrożonych malin
przygotowanie
Deser przygotować około 4 godzin przed podaniem. Śmietanę ubić. Składniki podzielić na dwie części. W szklanym naczyniu ułożyć bezy, na nich bitą śmietanę, mrożone maliny i ponownie warstwę bez, bitej śmietany, posypać wierzch resztą malin. Do czasu podania trzymać w lodówce. Smacznego!