Bezglutenowe bananowe z czekoladą

Bezglutenowe bananowe z czekoladą
Zdjęcie - Bezglutenowe bananowe z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Czas w którym byłam tutaj nie obecna spędziłam w bardzo miłym towarzystwie, ciesząc się ostatnimi dniami wolnego (rok akademicki tuż tuż) i łapiąc promyki jeszcze! letniego słońca nad Bałtykiem. Nim się obejrzałam wróciłam znad morza i w centralnej Polsce zastałam jesień.A ona w tym roku przywitała mnie z przytupem.
Rankiem temperatury spadają blisko zera, a mgły znikają dopiero koło południa. W słońcu lśni z dnia na dzień coraz więcej kolorowych liści, a na targu pojawiają się coraz to późniejsze odmiany śliwek i jabłek.
I tak już będzie. Żegnaj lato na rok!

Bezglutenowe bananowe z czekoladą
/ przepis własny, składniki na 1 średniej wielkości formę/
- 3 dojrzałe banany- 185 g mąki ryżowej- 120 g brązowego cukru- 100 g czekolady (połączyłam gorzką z mleczną)- 80 g miękkiego masła- 1/3 szklanki wiórków kokosowych- 1 jajko- szczypta soli- 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Banany rozgniotłam widelcem, dodałam jajka, masło i cukier, zmiksowałam. Wsypałam mąkę, wiórki, sól oraz proszek i znów zmiksowałam. Czekoladę pokroiłam na małe kawałeczki.Dodałam na samym końcu do surowej masy.Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej surowe ciasto.Piekłam je ok. 35 minut.Podawałam jeszcze lekko ciepłe. Rozpływająca się czekolada była nieziemska!:)Smacznego!
Zdjęcie - Bezglutenowe bananowe z czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

______________________________♥____________________________

Kategorie przepisów