Bezalkoholowy grzaniec jabłkowy z imbirem

Bezalkoholowy grzaniec jabłkowy z imbirem
Zdjęcie - Bezalkoholowy grzaniec jabłkowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bezalkoholowy grzaniec jabłkowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bezalkoholowy grzaniec jabłkowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 l niesłodzonego soku jabłkowego
  • 20 g świeżego kłącza imbiru
  • skórka z połowy cytryny (ok. 10 g)
  • 50 g miodu
  • 2-3 goździki
  • laska wanilii
Przygotowanie

Wanilię rozciąć wzdłuż na pół. Sok jabłkowy przelać do garnka. Dodać obrany i pokrojony w dość cienkie plasterki imbir, skórkę skrojoną z połowy cytryny, wanilię i goździki. Doprowadzić do wrzenia i dosłodzić miodem. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 min.


Przykryć i odstawić na 10 min., by grzaniec nabrał więcej smaku i aromatu. Podawać gorący lub ciepły.



Przepis pochodzi z osmykolorteczy.blog.pl

Kategorie przepisów