Bardzo szybka zupa buraczkowa

Zupa zupka kto ich nie lubi chyba większość ludzi uwielbia zupy a już buraczkowa to druga po pomidorowej królowa, kto tak uważa ? Zazwyczaj w Polskich rodzinach obiad składa się z dwóch dań u mnie niestety nie ponieważ byśmy tego nie przejedli gdyż jesteśmy tylko w trójkę a po za tym od dzieciństwa byliśmy uczeni do jednego dania obiadowego i tak zostało do dziś. No cóż mimo to podam przepis na najszybszą zupę buraczkową ugotowaną w 30 minut, pomyślicie że to niemożliwe ? A jednak ale dowiecie się o tym zapoznając się z przepisem i oczywiście jak wykonać taką zupę w tak krótkim czasie a więc już się nie rozpisuję tylko przepis Państwu zapisuję 👍

- 100 g tłuszczu gęsiego swojskiego,
- 1,5 garści warzyw paski,
- 1 garść pokrojonych liści pora,
- 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
- 1 opakowanie buraczków czerwonych gotowanych 500 g,
- 2,5 łyżeczki cukru,
- 2,5 - 3 łyżki octu 10 %,
- 3/4 dużego kubka śmietany 18 %,
- 6 - 8 średnich ziemniaków,
- 1 mały pęczek natki pietruszki,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 2 małe liście laurowe
Do garnka wlać 2 litry zimnej wody dodać swojski tłuszcz gęsi lub dowolny jaki kto woli może być nawet zwykły olej, następnie dodać warzywa paski, pokrojony por oraz przyprawę uniwersalną w formie jarzynki kto jaką używa, zagotować a następnie na wolniutkim ogniu pogotować przez 10 minut. Po wyznaczonym czasie gotowania się warzyw dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości a w czasie gotowania się wywaru z ziemniakami przygotować zakupione buraczki, zetrzeć je na tarce jarzynowej dodać według swego smaku ocet oraz cukier i wymieszać dokładnie, odstawić aby puściły sok








