Bakłażan z czosnkiem w pomidorowym sosie

Zdjęcie - Bakłażan z czosnkiem w pomidorowym sosie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 bakłażan

2 ząbki czosnku

2 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

oliwa

Bakłażan umyć, osuszyć, obciąć końcówki.

Przekroić wzdłuż na ćwiartki, potem na plastry.

Olej rozgrzać na patelni wrzucić bakłażany, obsmażyć wyjąć.

Czosnek  posiekać drobno, zeszklić na tej samej oliwie, dodać przecier pomidorowy.

Sos posolić, dodać pieprz i tymianek wymieszać z bakłażanem.

Dusić jeszcze 10 min.

Przepisy z tych kategorii

Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze
1

Peixinhos da Horta - zielona f…

food² food²
Food Square

Cykoria  z papryką
1

Cykoria z papryką

figmara figmara
figowe smaki

Marchewka z curry, imbirem i żurawiną
1

Marchewka z curry, imbirem i ż…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Bakłażan według Goka
2

Bakłażan według Goka

figmara figmara
figowe smaki

Jarzynka z fasolki szparagowej
4

Jarzynka z fasolki szparagowej

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Smażone liście hosty  (funkii)

Smażone liście hosty (funkii)

edysqa edysqa
Co na wege obiad?