Awokado smażone z fetą

 

Zdjęcie - Awokado smażone  z fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 awokado

5 dag sera feta

sok z cytryny

pieprz, czarnuszka

2 łyżki oleju

Awokado przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestkę, obrać i skropić sokiem z cytryny.

Miejsce po pestce wypełnić serem feta. Połówki przekroić wzdłuż.

Na patelni rozgrzać  olej i smażyć na nim ćwiartki awokado (ok. 1 min.)

Gotowe awokado posypać pieprzem i czarnuszką.

 

Przepisy z tych kategorii

Nadziewane figi kozim serem ze śmietaną i miętą
2

Nadziewane figi kozim serem ze…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Wędzony bundz na ciepło z karmelizowanymi jeżynami
1

Wędzony bundz na ciepło z karm…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Figi z serem brique
2

Figi z serem brique

A_SE A_SE
Shabbyeat

Grzanki na słodko-ostro z kiełkami

Grzanki na słodko-ostro z kieł…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Mini szaszłyki z melona i sera feta
4

Mini szaszłyki z melona i sera…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Morelowa przekąska

Morelowa przekąska

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy