Ananasowy napój miłości z nutą pikanterii

Podobno ananas w zestawie z chili i miodem jest w stanie czynić cuda u tych, których siły nawet nieco opadły. Czemu tak się dzieje? Może dlatego, że miód uważany jest za afrodyzjak i od wieków był składnikiem wielu eliksirów jako środek szybko dodający energii oraz witalności. Natomiast podniecające działanie chili znane od setek lat spowodowane jest jego ostrością, która powoduje wytwarzanie endorfin odpowiedzialnych za wywołanie uczucia przyjemności. Zawarta w chili kapsaicyna, powoduje zwiększenie ukrwienia narządów ciała, co pobudza obie płcie. Połączenie tych dwóch składników z nutką alkoholu wyzwoli dodatkową energię i wzbudzi magnetyzm z nutką pikanterii, o którą zadba oczywiście chili.

Składniki:Zdjęcie - Ananasowy napój miłości z nutą pikanterii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
(przepis na 4 porcje)

2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z ananasa
2 łyżeczki płynnego miodu
½ łyżeczki chili
kilka kostek lodu
kilka listków mięty
4 małe papryczki chili po jednaj na szklankę napoju

Przygotowanie:
Napełnić szklankę kostkami lodu do pełna, dodać po jednej papryczce chili na szklankę. Wymieszać wino z sokiem oraz miodem i suszonym chili, a następnie napełnić szklankę. Udekorować listkiem mięty.

Zdjęcie - Ananasowy napój miłości z nutą pikanterii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Drink z martini bianco
15

Drink z martini bianco

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Wiśniowy  gejzer
8

Wiśniowy gejzer

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sweet  creme
7

Sweet creme

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Cuba  Libre
3

Cuba Libre

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Z wizytą u Królowej  Śniegu
10

Z wizytą u Królowej Śniegu

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Martini z  ginem
4

Martini z ginem

upl upl
Niebo w gębie