A do obiadku.. surówka z kapusty pekińskiej

To chyba moja pierwsza surówka, której się nauczyłam :)
Zazwyczaj dodatkami do dań były ogórki kiszone czy buraczki ze słoika. Powoli zaczynam to zmieniać bo okazuje się, że przygotowanie surówki nie jest tak skomplikowane jak myślałam ;)
Zdjęcie - A do obiadku.. surówka z kapusty pekińskiej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki na 3-4 porcje:
pół pokrojonej główki kapusty pekińskiej
1 duża starta marchew
niewielka ilość pora
kukurydza lub papryka
1 starty ząbek czosnku
1-2 łyżki majonezu
sól i pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmieszać ze sobą i doprawić przyprawami.
Polecam też wypróbować z dodatkiem tartego jabłka, ale wtedy należy pominąć kukurydzę ponieważ te smaki jakoś nie pasowały do siebie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna
2

Sałatka z selerem naciowym i k…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka z fasolki szparagowej, awokado i oliwek

Sałatka z fasolki szparagowej,…

figmara figmara
figowe smaki

1146. Surówka z kapusty pekińskiej
11

1146. Surówka z kapusty pekińs…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Sałata z rzodkiewką i czerwoną fasolą
6

Sałata z rzodkiewką i czerwoną…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Sałatka z kolorowej papryki i tofu

Sałatka z kolorowej papryki i…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Prosta surówka z ogórka kiszonego i  cebuli
6

Prosta surówka z ogórka kiszon…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?