954. Chleb pełnoziarnisty z automatu
Automat do chleba znów był w użyciu...znów upiekłam chlebek..a raczej to samo się upiekł, ja tylko wrzuciłam składniki...Przepis znaleziony na blogu Smakowity chleb., zmieniłam tylko otręby..miałam w domu żytnie..
Chlebek z rogami ha ha..tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..
Kiedy automat wyda charakterystyczny dźwięk, w którym można dodać ostatnie składniki, dodać otręby owsiane.Kolejny sygnał automatu będzie oznaczał, że chleb jest upieczony. Wyciągnąć formę z automatu i wyjąć chleb. Studzić na kuchennej kratce.
Zdjęcie z ukrojoną kromką zaraz po upieczeniu:
A tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..z rogami..
Chlebek z rogami ha ha..tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..
- 150 g mąki pszennej chlebowej
- 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 50 g otrębów owsianych [ dałam żytnie]
- łyżeczka suszonych drożdży instant
- półtorej łyżeczki soli
- półtorej łyżeczki cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 270 ml wody
- woda
- oliwa
- sól
- cukier
- mąka pszenna
- mąka pełnoziarnista
- drożdże
Kiedy automat wyda charakterystyczny dźwięk, w którym można dodać ostatnie składniki, dodać otręby owsiane.Kolejny sygnał automatu będzie oznaczał, że chleb jest upieczony. Wyciągnąć formę z automatu i wyjąć chleb. Studzić na kuchennej kratce.
Zdjęcie z ukrojoną kromką zaraz po upieczeniu:
A tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..z rogami..