Porady kulinarne

Bigos - jakie są zasady przygotowania?

Najważniejszą zasadą podczas przygotowywania bigosu jest zastosowanie różnych rodzajów mięs i wędlin oraz długi i powolny proces przygotowania. Ja korzystam w tym przypadku z dobrodziejstw mojego wiekowego piekarnika i gwarantuję, że dzięki takiemu sposobowi przyrządzenia bigosu jest on wyjątkowo dobry, niebanalny, o pełnym smaku i odpowiedniej konsystencji. Pozwala też na zapomnienie o nim na pewien czas (chociaż nie będzie to łatwe ze względu na wydobywające się zapachy), ponieważ nie wymaga częstego doglądania, a im częściej go później odgrzewamy, tym jest smaczniejszy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Kalafior pieczony … z rodzynkami

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

ŻUR STAROPOLSKI NA WIEJSKIEJ KIEŁBASIE: tradycyjny przepis na żurek

imie nazwisko Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska

0

Ciasto cytrynowe z makiem

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Torcik "Kilimangaro"

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Bułka faszerowana mięsem mielonym z serem i pomidorkami

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Sandacz z karmelizowanymi mini marchewkami

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

0

Prosta szarlotka krucho drożdżowa

imie nazwisko Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

0

"Mopsik, który chciał zostać reniferem" Bella SwiftBell

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

"Naturalnie dla zdrowia" Agnieszka Cegielska

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i suszonymi pomidorami

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

0

DROŻDŻOWY TWIST - DWUSMAKOWA BABKA DROŻDŻOWA

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

0

Kotlety mielone Magdy Gessler

imie nazwisko Beti
kruche babeczki