Zupa selerowa z błękitnym serem pleśniowym

Zdjęcie - Zupa selerowa z błękitnym serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

0,5 korzenia selera

2 ziemniaki

100 ml śmietany 30%

100 g błękitnego sera pleśniowego

sól, pieprz

500 ml wody lub bulionu warzywnego

płatki migdałowe

 

Seler i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na kawałki.

Wodę zagotować, wrzucić do niej warzywa, dodać sól i pieprz. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Gorącą zupę zblendować dokładnie, dodać śmietanę i pokruszony ser. Ser powinien rozpuścić się w zupie.

Gotową zupę na talerzu posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

 

Przepisy z tych kategorii

Krem z batatów

Krem z batatów

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Zupa z brokułów   i papryki
2

Zupa z brokułów i papryki

figmara figmara
figowe smaki

Zupa kalafiorowa z kukurydzą
2

Zupa kalafiorowa z kukurydzą

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Jarzynowa zupa krem
1

Jarzynowa zupa krem

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Krem z brokuła z prażonym słonecznikiem

Krem z brokuła z prażonym słon…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Dyniowa zupa na oleju kokosowym
1

Dyniowa zupa na oleju kokosowy…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni