Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem

Nie wiem co takiego jest w tej zupie, że po skosztowaniu poczułam się jak przedszkolak. Makaron? No na pewno nie fasola... Zupa wyszła wyjątkowo dobra. I nie piszę tego, bo na blogu trzeba wszystko wychwalać, nie nie. Naprawdę wyszła super. Tak sobie teraz myślę, że to może kwestia tej mieszanki warzyw?


Zdjęcie - Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
1,5 wody
1 opakowanie mrożonki "zupa zimowa"
jasnozielona część pora
1 puszka małej fasoli
dwie garści drobnego makaronu
pół pęczka koperku
2 liście laurowe
olej rzepakowy
(przepis na 5 porcji)


Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy chwilę na oleju. Dodajemy do niego mrożonkę, liście laurowe, wodę i gotujemy 5 minut. Po tym czasie wrzucamy do tego makaron i gotujemy zupę do jego miękkości. Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę, sól, pieprz i poszatkowany koperek. Zagotowujemy. Pamiętajcie żeby tę zupę zjeść w miarę szybko. Makaron w niej po pewnym czasie sprawnie pęcznieje.


Przepisy z tych kategorii

Zupa z pieczonych marchewek z grzankami

Zupa z pieczonych marchewek z…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Zupa koperkowa z białą kiełbasą
9

Zupa koperkowa z białą kiełbas…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zupa selerowa z błękitnym serem pleśniowym

Zupa selerowa z błękitnym sere…

figmara figmara
figowe smaki

Krem z batatów
1

Krem z batatów

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Zupa z brokułów   i papryki
3

Zupa z brokułów i papryki

figmara figmara
figowe smaki

Zupa kalafiorowa z kukurydzą
2

Zupa kalafiorowa z kukurydzą

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty