ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM
Dziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli ....
z dwoma propozycjami różnych farszy.
Zaczynamy;-)
Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam,
posoliłam i popieprzyłam.
Farsz - odsłona pierwsza:
Składniki:
CebulaOgórek kiszonyNatka pietruszkiBoczek wędzonyMusztarda francuska
Składniki zmiksowałam
i posmarowałam farszem kotleta.
Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami.
Farsz- odsłona druga:
Składniki:
cebulagrzyby (mogą być suszone)
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę.Suszone grzyby namoczyłam, pokroiłam i dodałam do cebulki,wszystko jeszcze chwilę dusząc.Doprawiłam solą, pieprzem i nakładałam na rozbity kotlet.I tak jak w poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami.
Obtoczyłam zrazy w mące
i podsmażyłam na dużym ogniu.
W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę,dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę.Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny.Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach.Pod koniec duszenia dodałam śmietanę.Zrazy można podawać z róznymi rodzajami kaszy.Smacznego!
z dwoma propozycjami różnych farszy.
Zaczynamy;-)
Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam,
posoliłam i popieprzyłam.
Farsz - odsłona pierwsza:
Składniki:
CebulaOgórek kiszonyNatka pietruszkiBoczek wędzonyMusztarda francuska
Składniki zmiksowałam
i posmarowałam farszem kotleta.
Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami.
Farsz- odsłona druga:
Składniki:
cebulagrzyby (mogą być suszone)
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę.Suszone grzyby namoczyłam, pokroiłam i dodałam do cebulki,wszystko jeszcze chwilę dusząc.Doprawiłam solą, pieprzem i nakładałam na rozbity kotlet.I tak jak w poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami.
Obtoczyłam zrazy w mące
i podsmażyłam na dużym ogniu.
W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę,dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę.Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny.Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach.Pod koniec duszenia dodałam śmietanę.Zrazy można podawać z róznymi rodzajami kaszy.Smacznego!