ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM


z dwoma propozycjami różnych farszy.
Zaczynamy;-)


Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam,
posoliłam i popieprzyłam.
Farsz - odsłona pierwsza:
Składniki:
CebulaOgórek kiszonyNatka pietruszkiBoczek wędzonyMusztarda francuska

Składniki zmiksowałam

i posmarowałam farszem kotleta.

Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami.

Farsz- odsłona druga:
Składniki:
cebulagrzyby (mogą być suszone)


Obtoczyłam zrazy w mące

i podsmażyłam na dużym ogniu.

W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę,dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę.Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny.Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach.Pod koniec duszenia dodałam śmietanę.Zrazy można podawać z róznymi rodzajami kaszy.Smacznego!
