Zielone curry z indykiem i warzywami

Prawdziwe curry, takie jak w prawdziwej hinduskiej restauracji, można zrobić tylko z pasty curry, która smakuje zupełnie inaczej niż przyprawa w torebkach.

Składniki:

3 łyżeczki zielonej pasty curry

250 ml mleka kokosowego

łyżeczka sosu sojowego

0,5 kg piersi z indyka

sól, pieprz

żółta fasolka szparagowa, brokuły

Mięso pokrój na cienkie paski, posól i popieprz, obsmaż na oliwie.

Pastę curry wrzuć na patelnię z łyżką oliwy, smaż przez chwilę, dodaj łyżkę mleka kokosowego i jeszcze chwilę smaż. Dolej resztę mleka kokosowego.

Wrzuć mięso i duś przez ok. 10 minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości.

Gotowe curry przypraw odrobiną sosu sojowego. Podawaj z brązowym ryżem.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy