Tortille z wędzonym kurczakiem i chutney'em z mango
Tortille z chrupiącymi warzywami i wędzonym kurczakiem to świetna przekąska na zimno. Dobra zarówno na drugie śniadanie, lekki obiad albo na imprezę ;) Niebanalnej, intrygującej nuty smakowej dodaje aromatyczny chutney z mango.
Inspirowane przepisem z tej strony.
TORTILLE Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I CHUTNEY’EM Z MANGO
4 tortille pszenne,
4 łyżki chutney’u z mango,
1 wędzony filet z kurczaka,
1 liście sałaty rzymskiej,
1 średnia marchewka
Sałatę umyć i osuszyć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wędzony filet z kurczaka pokroić na plasterki.
Tortille zwilżyć wodą i jedna po drugiej kłaść je na gorącej, suchej patelni, trzymając kilkanaście sekund z jednej i z drugiej strony, tak by zmiękły, ale się nie przypaliły.
Każdą tortillę posmarować chutney’em z mango, obłożyć sałatą, marchewką i plastrami kurczaka. Zwinąć możliwie jak najciaśniej.
Przekroić każdego wrapa na 2 części. Przekrojone wrapy można zawinąć w papier i ustawić pionowo, żeby ładniej się prezentowały :)