Szybka i tania zupa kalafiorowa

Dzień dobry Państwu a właściwie już dobry wieczór dzisiejszą moją propozycją dla was jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu jak i przygotowaniu zupa kalafiorowa gotowana na porcji drobiowej rosołowej, nie wiem czy używacie taki rodzaj mięsa u mnie w domu nikt nie wybrzydza ważne aby było smacznie co nie zmienia faktu że każdy z Państwa może użyć swojego dowolnego mięsa które uważa za stosowne. Moja propozycja składa się z niewielu składników za to smak i aromat nie do opisania, nie dość że wyszła bardzo smaczna to jeszcze treściwa i bardzo syta, więc ja daję tylko propozycję i składniki jakie ja dodałam a Państwo sami zdecydują co i jak dodać po swojemu i według swoich gustów i smaków

- 1 porcja rosołowa drobiowa z szyją i skrzydłami,
- 3 małe marchewki,
- 1 - 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
- 8 - 10 średnich ziemniaków,
- 5 ziarenek ziela angielskiego,
- 2 małe liście laurowe,
- 1 mały świeży kalafior,
- 4 łyżki z górką śmietany 18 %,
- 1 łyżeczka cukru,
- 2 łyżki suszonej natki pietruszki
Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody dodać do niej oczyszczoną i przepłukaną porcję rosołową, wkroić dowolnie obrane i umyte marchewki oraz dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną w formie jarzynki kto jaką używa, całość zagotować a następnie zmniejszyć objętość ognia i na wolnym pogotować do pół miękkości mięsa na porcji rosołowej. Gdy mięso na porcji jest już pół miękkie wtedy dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i nadal na wolnym ogniu gotować do ich miękkości a w międzyczasie przygotować kalafior






