Szarlotka sypana, lżejsza wersja
![Szarlotka sypana, lżejsza wersja](/obrazek/duze/szarlotka-sypana-lzejsza-wersja-449658.jpeg)
![Zdjęcie: Szarlotka sypana, lżejsza wersja Zdjęcie - Szarlotka sypana, lżejsza wersja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/449657.jpeg)
![Zdjęcie: Szarlotka sypana, lżejsza wersja Zdjęcie - Szarlotka sypana, lżejsza wersja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/449658.jpeg)
Brownie i szarlotka sypana to przepisy, o które jestem proszona przez moich gosci najczęściej. Brownie miało już swój debiut na blogu, teraz czas na szarlotkę. Moja wersja, nieco zdrowsza, o mniejszej ilości cukru (dzięki użyciu slodkich jabłek), ale nie mniej smaczna. A w dodatku jej przygotowanie jest ekspresowe.
Składniki: tortownica 26 cm
- 8 dużych słodkich jabłek
- 1,5 szklanki kaszy marnej
- 1,5 szklanki mąki (polecam pszenną pełnoziarnistą lub mąkę pszenną i żytnią, pół na pół)
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- cynamon, kardamon do smaku
- 200g masła