Stek z rostbefu z musztardą gruboziarnistą i miodem
Stek z rostbefu z musztardą gruboziarnistą i miodem, to danie które powstało z ochoty na zjedzenie czegoś pysznego, szybko przygotowanego.
Danie to w pełnie spełnia te oczekiwania – bardzo polecam.
Stek z rostbefu z musztardą gruboziarnistą i miodem
- 1 stek z rostbefu
- 1 łyżeczka miodu gryczanego Drahimskiego
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka musztardy gruboziarnistej
- 1 ząbek czosnku
- pieprz świeżo zmielonym
- rukola garść
- pomidor
- creme ocet balsamiczny
- 2 śliwki węgierki
Stek lekko po nakłuwać. W miseczce wymieszać miód, olej, musztardę i rozdrobniony czosnek, doprawić pieprzem świeżo zmielonym. Zamarynować mięso, odstawić na minimum 30 minut. W tym czasie przygotować rukolę z pomidorem i polać sosem balsamico.
Na rozgrzanej patelni smażyć rostbef z każdej strony po 2 minuty, w międzyczasie dołożyć na patelnie przepołowione śliwki bez pestek i lekko je podsmażyć ( lekko się skarmelizują i nabiorą lekko aromatu marynaty ).
Podawać na desce ze śliwkami i rukolą i solą.
Proste prawda ? a pyszne w smaku !