Sos chrzanowy na zimno + film
Błyskawiczny sos chrzanowy z dodatkiem jabłka, to propozycja której nie może zabraknąć na stole wielkanocnym.
Doskonale komponuje się z wędlinami, jajkami czy faszerowanym kurczakiem. Jest smaczny a do tego banalnie prosty w przygotowaniu, wystarczy wszystkie składniki posiekać a potem
wymieszać.
Doskonale komponuje się z wędlinami, jajkami czy faszerowanym kurczakiem. Jest smaczny a do tego banalnie prosty w przygotowaniu, wystarczy wszystkie składniki posiekać a potem
wymieszać.
Składniki na 3 porcje :
3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
3 jajka ugotowane na twardo
1 jabłko
300 g śmietany 18 %
1 łyżka majonezu
szczypta soli
szczypta cukru
Przepis :
Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy i umieszczamy w misce, dodajemy starte na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekane, obrane jabłko, śmietanę, majonez i chrzan. Całość doprawiamy szczyptą soli oraz cukru i dokładnie mieszamy.