Śniadanie: Gruszki zapiekane z syropem z agawy i musli
Dziś szybki sposób na ciepłe, owocowe śniadanie.
Gruszki zapiekane z masłem, syropem z agawy i orzechowym musli otwierają gruszkowy sezon w mojej kuchni.
Można jeść je w towarzystwie lodów/ gęstej słodkiej śmietanki lub jogurtu greckiego.
/ przepis własny, na 4 porcje/
- 3 średniej wielkości gruszki - 1 łyżka syropu z agawy - 3/4 szklanki musli - garstka orzechów ziemnych - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka brązowego cukru Kokilki wysmaruj masłem. Gruszki umyj i pokrój na cząstki. włóż do naczynek. Posyp musli, orzechami, cukrem oraz polej syropem z agawy. Zapiekaj w piekarniku z włączonym termoobiegiem w 180 stopniach przez 12 minut. Podawaj na ciepło lub zimno w towarzystwie lodów waniliowych/jogurtu greckiego/ gęstej śmietanki lub sauté . Smacznego!
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________
Można jeść je w towarzystwie lodów/ gęstej słodkiej śmietanki lub jogurtu greckiego.
/ przepis własny, na 4 porcje/
- 3 średniej wielkości gruszki - 1 łyżka syropu z agawy - 3/4 szklanki musli - garstka orzechów ziemnych - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka brązowego cukru Kokilki wysmaruj masłem. Gruszki umyj i pokrój na cząstki. włóż do naczynek. Posyp musli, orzechami, cukrem oraz polej syropem z agawy. Zapiekaj w piekarniku z włączonym termoobiegiem w 180 stopniach przez 12 minut. Podawaj na ciepło lub zimno w towarzystwie lodów waniliowych/jogurtu greckiego/ gęstej śmietanki lub sauté . Smacznego!
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________