Słodki poniedziałek i francuskie z nutellą, winogronami i wodą różaną
Miałam piec wczoraj, ale najpierw spacer, potem trudne rozmowy... potem już się nie chciało.
Na szczęście zdążyłam osłodzić nam to dzisiejsze popołudnie.
Właśnie piszę ekspresowo dla Was przepis a M. zjada kawałek po kawałku i komentuje jakie dobre winogronka i pyta czym jeszcze pachnie i smakuje ciasto ;)?
Dowie się dopiero jak przeczyta przepis, bo narazie nie wyczuł wody różanej.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego ;)
Na szczęście zdążyłam osłodzić nam to dzisiejsze popołudnie.
Właśnie piszę ekspresowo dla Was przepis a M. zjada kawałek po kawałku i komentuje jakie dobre winogronka i pyta czym jeszcze pachnie i smakuje ciasto ;)?
Dowie się dopiero jak przeczyta przepis, bo narazie nie wyczuł wody różanej.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 duże łyżki nutelli
- mała kiść winogron
- 2 łyżki wody różanej
- płatki kokosowe
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- ciasto rozłożyć, na połowie równo rozsmarować nutellę
- złożyć na pół, delikatnie ponacinać, posmarować wodą różaną
- wstawić do nagrzanego piekarnika do 210 stopni i piec około 18-20 minut
- wyjąć, poukładać umyte, przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona
- polać delikatnie miodem, ozdobić listami mięty i jadalnymi bratkami
Smacznego ;)