Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową

przepis:

1 arkusz ciasta francuskiego

20 dag masy marcepanowej

1 jajko

5 dag rodzynek

 .

 Masę marcepanową wymieszać dokładnie z jajkiem, dodać rodzynki.

Masę rozsmarować na  cieście francuskim, zwinąć w rulon i pokroić na plastry szerokości ok. 1,5 cm).

Piec ok. 15 min w  temp. 230º C.

Gotowe ciastka polukrować.

Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka francuskie z marmolada
2

Ciasteczka francuskie z marmol…

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową

Ślimaczki z ciasta francuskieg…

figmara figmara
figowe smaki

Ciasteczka owsiane z żurawiną
9

Ciasteczka owsiane z żurawiną

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Pomarańczowe babeczki
2

Pomarańczowe babeczki

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Muffinki z porzeczkami
4

Muffinki z porzeczkami

Malwinka Malwinka
Przepyszne

Muffiny z  truskawkami
3

Muffiny z truskawkami

upl upl
Niebo w gębie