Skrzydełka na smalczyku z koperkiem

Skrzydełka na smalczyku z koperkiem

Kolejny przepis z wykorzystaniem roślinnego smalczyku Smakowita Pajda . Tym razem wykorzystałam ten z ziołami i użyłam go do podsmażenia skrzydełek. Wyszły smaczne i aromatyczne.
Skrzydełka na smalczyku z koperkiem
Składniki:
1 kg skrzydełka kurczaka
1 łyżka smalczyk roślinny Smakowita Pajda z ziołami
3 ząbki czosnku
2 pęczki koperku
Sól morska
pieprz biały
1 łyżka czosnku suszonego
1 cebula
1 łyżka mąki

Skrzydełka drobiowe myjemy osuszamy i odcinamy końcówki. W dużej patelni rozgrzewamy smalczyk, dajemy posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Skrzydełka doprawiamy solą i pieprzem. Doprawione skrzydełka układamy w patelni i smażymy na złoto z obu stron. Posypujemy łyżką mąki. Mieszamy i podlewamy 1 szklanką wody i dodajemy suszony czosnek . Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Następnie dodajemy pokrojony drobno koperek mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Zdjęcie - Skrzydełka na smalczyku z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Skrzydełka na smalczyku z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
„Smakowita Pajda zaskoczyła mnie ponieważ smakuje i pachnie jak prawdziwy domowy smalec "

Przepis bierze udział w konkursie kulinarnym

“Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.



Zdjęcie - Skrzydełka na smalczyku z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów