Sałatka z zupek chińskich II
Jedna z wersji dość popularnej sałatki z makaronu i przypraw z zupek chińskich. Kiedyś robiłam ją w kilku wersjach - z samymi warzywami, z paluszkami krabowymi i z kurczakiem. Wersja męsna, przypadła mi najbardziej do gustu, ale inne też są pyszne! Oczywiście można zrezygnować z przypraw z zupek i użyć jedynie soli i pieprzu, a jeśli nie chce się Wam czekać, aż makaron zmięknie zalejcie go odrobiną wody, a gdy napęczniej dodajcie pozostałe składniki.
Sałatka z zupek chińskich II
Składniki:
- 2 zupki chińskie ( 1 łagodna i 1 pikantna)
- poszatkowana kapusta pekińska
- 1/2 puszki groszku
- 1/2 puszki kukurydzy
- duży świeży ogórek, obrany i pokrojony w drobną kostkę
- papryka konserwowa (ilość wg uznania), pokrojona w kostkę
- 3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w drobną kostkę
- majonez
- sól
- pieprz czarny
- przyprawy z zupek (tylko te w proszku!)
Makaron rozkruszyć do dużej miski, dodać pozostałe składniki i przyprawić solą, pieprzem i przyprawami z zupek. Wymieszać Odstawić do lodówki, aby makaron napęczniał.
Smacznego!