Sałatka z roszponki, awokado, zielonych szparagów i kurczaka
przepis:
3 polędwiczki z kurczaka
0,5 pęczka zielonych szparagów
2 garście roszponki
0,5 czerwonej papryki
1 awokado
2 łyżki oleju
sól, pieprz, słodka papryka
sok z cytryny
.
Polędwiczki opłukać , osuszyć, pokroić w paseczki, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.
Odstawić na pół godziny i upiec na oleju.
Szparagi obrać, opłukać, ugotować na parze, a po ostudzeniu pokroić na kawałki.
Roszponkę opłukać , osuszyć.
Paprykę pokroić w paski.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, pokroić.
Roszponkę, paprykę, awokado, szparagi wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem, posypać solą i dodać mięso.