Sałatka z awokado i gruszki

Sałatka z awokado i gruszki
przepis:

1 gruszka (Konferencja)

1 awokado

1 łyżka oleju

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka posiekanych listków rozmarynu

pieprz

sok z cytryny do skropienia awokado i gruszki

Olej, cytrynę, miód, rozmaryn i pieprz dokładnie wymieszać ze sobą.

Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić wzdłuż na plastry.

Awokado przekroić, usunąć pestkę i skórkę, pokroić wzdłuż na plastry tak jak gruszkę.

Gruszkę i awokado skropić sokiem z cytryny, następnie ułożyć na talerzu, polać sosem i przybrać konfiturą z żurawiny.

Zdjęcie - Sałatka z awokado i gruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów