Sałatka z adzuki i kombu

Zaczęłam od namoczenia na noc fasoli adzuki.

Następnego dnia namoczyłam kombu i ugotowałam do miękkości. Fasolkę ugotowałam w wodzie w której się moczyła przez noc.

Przestudzone kombu pokroiłam w cienkie paski, odcedziłam i przestudziłam fasolkę.

W sporej misce przygotowałam sos: sos sojowy, mirin, i ocet ryżowy. Można też dodać sezam - czarny lub biały.

Do miski dorzuciłam kombu i fasolkę. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na godzinę. Teraz mam duża michę sałatki tylko dla mnie :-)


Zdjęcie - Sałatka z adzuki i  kombu  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Sałatka warstwowa z  brokułami
40

Sałatka warstwowa z brokułami…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Granat, sałata, polędwiczki.
2

Granat, sałata, polędwiczki.

Rodzinka Rodzinka
Notatki kulinarne

SAŁATKA Z MANGO
8

SAŁATKA Z MANGO

duszek duszek
Potrawy regionalne

Sałatka z marchewki i sera fety
4

Sałatka z marchewki i sera fet…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

SAŁATKA WARZYWNA Z TOFU
2

SAŁATKA WARZYWNA Z TOFU

duszek duszek
Potrawy regionalne

SAŁATKA Z SEREM ANANASEM I CZOSNKIEM
20

SAŁATKA Z SEREM ANANASEM I CZO…

duszek duszek
Potrawy regionalne