Sałatka śledziowa z porem i koperkiem

Sałatka śledziowa z porem i koperkiem

Smaczna, prosta sałatka śledziowa z dodatkiem pora, ogórków konserwowych, ziemniaka i koperku. Jest gotowa od razu po przygotowaniu, nie musi odstać, żeby się przegryźć. Sprawdzi się od święta i na co dzień, na przykład na kolację.

Zdjęcie - Sałatka śledziowa z porem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Sałatka śledziowa z porem i koperkiemPorcje

4

Kalorie

250

kcalSkładniki
  • 4 płaty śledzia

  • 1 mały por

  • 4 ogórki konserwowe

  • 1 duży ziemniak

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%

  • 1 łyżka majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Jeśli śledzie są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć.
  • Ziemniaka ugotować w mundurku, odcedzić, ostudzić. Następnie obrać i pokroić w kostkę.
  • Śledzie i ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
  • Z pora wykroić jasnozieloną część, pokroić w plastry, następnie niedbale posiekać. Dodać szczyptę soli i pieprzu, koperek, śmietanę i majonez, wymieszać.

Kategorie przepisów