Sałatka na ciepło z krewetkami
To co dziewczyny w moim domu lubią . Krewetki ,żeby było kolorowo i zdrowo na sałacie lodowej. Do tego plasterki chrupiącego ogórka i pomidorek dla koloru. Wspaniałe połączenie z nutka czosnku.
Sałatka na ciepło z krewetkami
Składniki:
krewetki
1szt sałaty lodowej
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 2 łyżki
sól morska
1/2 ogórka zielonego
pomidor
Sałatę lodowa myjemy osuszamy i kroimy w paseczki.
Rozkładamy sałatę na talerze.
Krewetki obieramy. Pomidorka kroimy w ćwiartki.
Ogórka myjemy i kroimy w plasterki .
Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy krewetki podsmażamy chwilę . Dodajemy łyżkę wody i dusimy ok min. Solimy do smaku.
Zawartość patelni wraz z ciepłym masełkiem dajemy na sałatę. Ozdabiamy ogórkiem i pomidorkiem. Podajemy.