Różowa kasza z papryką czerwoną

Różowa kasza z papryką czerwoną
Mały experyment kulinarny - udany.
Różowa kasza do tego podsmażona drobiowa kiełbaska i papryka czerwona.

Różowa kasza z papryką czerwoną

składniki
1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej
1 papryka czerwona
1 cebula
Przyprawa uniwersalna
1 szt burak
pieprz biały
Sól morska
chilli
25 dag kiełbasy drobiowej
1 łyżeczka masła

Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Buraka obieramy i ścieramy na tarce małe oczka następnie wyciskamy sok za pomocą gazy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Kiełbasę drobiowa kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę . Dodajemy kiełbasę i pokrojoną paprykę i smażymy wszystko razem. Ugotowaną kaszę odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulkę i kiełbasą. Wszystko razem mieszamy podsmażamy i dodajemy kilka kropel soku z buraka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Kaszę ozdabiamy nitkami chilli.

Zdjęcie - Różowa kasza z papryką czerwoną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Różowa kasza z papryką czerwoną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów