Roladki z indyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni
            
                    
Wersja na szybkie smaczne danie z indyka. Uda się każdemu. Można dowolnie modyfikować smak pesto. Serdecznie polecam.
Roladki zindyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni
 
Filet pociąć na plastry i rozbić na cienkie kotlety, posolić. Do blendera wrzucić bazylię, rukolę czosnek i pestki dyni, miksować stopniowo dodając oliwę. Gotowe pesto wyłożyć na kotleciki, dodać trochę tartej mozzarelli i zawinąć w rulonik. Całość zawinąć w szynkę dojrzewającą. Piec 20 minut w 180 stopniach.
                
                
                Roladki zindyka z bazyliowym pesto z pestkami dyni
- filer z indyka
 - szynka dojrzewająca
 - sól
 - tarta mozzarella
 
- pęczek bazylii
 - garść rukoli
 - 2 ząbki czosnku
 - oliwa
 - pestki dyni
 
 
Filet pociąć na plastry i rozbić na cienkie kotlety, posolić. Do blendera wrzucić bazylię, rukolę czosnek i pestki dyni, miksować stopniowo dodając oliwę. Gotowe pesto wyłożyć na kotleciki, dodać trochę tartej mozzarelli i zawinąć w rulonik. Całość zawinąć w szynkę dojrzewającą. Piec 20 minut w 180 stopniach.