Racuszki jaglane z jabłkiem

Racuszki jaglane z jabłkiem

Zdjęcie - Racuszki jaglane z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kolejny pomysł na pyszne, zdrowe i zdecydowanie dietetyczne placuszki dla małych i dużych. My jedliśmy na śniadanie, ale myślę że idealne będą także na podwieczorek lub kolację.

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego (lub rozpuszczonego masła)
  • 1 szklanka mąki jaglanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jabłko
  • cynamon


Jabłko obieramy kroimy na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę w plasterki, oprószamy cynamonem i odstawiamy na chwilę. W misce roztrzepujemy jaja z jogurtem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy i miód, mieszamy. Wsypujemy mąki oraz proszek i ponownie całość mieszamy. Dodajemy jabłko. Ja smażyłam bez tłuszczu na złoty kolor z obu stron, ale możecie podlać patelnię odrobiną oleju.

Zdjęcie - Racuszki jaglane z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Racuszki jaglane z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów